woensdag 12 oktober 2011

Meer doosjes

En het is weer donderdag! Ondertussen volgt al mijn derde bijdrage voor haken op donderdag. De prentenboekenillustraties hebben dit keer hun bestemming gevonden in een doosje. Ook goed te doen met een foto!
Nieuwjaarsdoosje

 
Mijn dochter Klara

Miss Super Oma!

7 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een schattige doosjes. Heb je dat zelf verzonnen of is dat gemaakt via een patroontje? Echt heel leuk.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankuwel! Het is idd zelf verzonnen. Ik haak het afgaand op de tekening die erin komt. Een beetje op het zicht dus... Doe ik wel vaker! Het is echt niet moeilijk hoor, gewoon in het rond haken eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaw, zo'n mooie doosjes!!!! Leuk dat ik je blogje vond.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Cindy
  Wat leuk die gehaakte doosjes met een foto eronder.Is er een patroon van tekoop? Ik wil er graag één maken voor mijn zoontje zijn melktanden.

  groetjes vsn Lizinka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lizinka,
  ik heb er geen patroon van. Ik heb het zelf bedacht en haak een beetje op maat van het prentje... Je start in 't rond te haken tot het groot genoeg is (dit wordt de onderkant van het doosje). Dan haak je enkel in de voorste lussen. Je doet dit een aantal rijen tot het hoog genoeg is. Ik minder erg lichtjes zodat de kant ook mooi rechtop blijft staan.
  Daarna het dekseltje op dezelfde manier. Om een soort hoesje voor het tekeningetje te maken, haak je in de overgebleven losse en minder je zoveel mogelijk. Klaar is kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke doosjes zijn dat!!!
  Erg mooi gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen