maandag 22 september 2014

DIY Fashion Fair van La maison Victor

Wat had ik geluk! Els van Koekje Haakje Maakje won 2 tickets voor DIY Fashion Fair en ik mocht mee :-) Nogmaals bedankt, Els! Het werd een gezellige dag!


Bij aankomst kregen we al onmiddellijk een cadeautje. Dat is nooit een slecht begin!


Aan de talrijk aanwezige stoffenkramen zagen we heel wat mooie stoffen. Omdat ik nog een hele voorraad stof heb, had ik me vooraf voorgenomen er geen te kopen. En jawel, dat is mooi gelukt :-)

Eindelijk had ik ook de gelegenheid om te ontdekken hoe de kamsnaps precies werken. Op dat vlak ben ik een laatbloeier... Zodra de grotere kamsnaps op de markt zijn (wat er volgens de verkoper toch zat aan te komen), denk ik dat ik mezelf ook zo'n tang cadeau doe. Gedaan met die vervelende knoopsgaten!

We volgden ook twee workshops. De eerste werd gegeven door Maaike van Koert, de auteur van Puur Haken. Tijdens de workshop kregen we tips om betere foto's te maken. Ik vond het vooral leuk kennis te maken met een haak-auteur. Ik vind haar boek qua vormgeving opvallen tussen de andere haakboeken. Bovendien staan er ook patronen in die ik écht origineel vind. Haar kleurgebruik vind ik ook eens iets anders dan wat je in andere boeken ziet. Ken je het boek nog niet? Je vindt een inkijkexemplaar op ISSUU; klik hier: inkijkexemplaar Puur Haken

De tweede workshop werd gegeven door Lotte Martens. Zij gaf ons tips over textielontwerp. Wat ik vooral onthoud, is dat je NIET moet nadenken. Moeilijk. 
We moesten eerst bepalen welk motief we wilden gebruiken om een linnen tas te bedrukken. Van dit motief maakten we een stempel om deze uiteindelijk in een zelf gekozen structuur aan te brengen. Het was een workshop van 1 uur, maar het had voor mij wel langer mogen duren. Voor textiel blijf ik toch een zwak hebben!

de stempels

de tas met textielprint
De handtassen van We love fairy tales kende ik al langer. Ik was dan ook blij verrast haar kraampje tegen te komen op de Fashion Fair. Daar werd ik dan eindelijk de eigenaar van zo'n mooie tas!En wat stond er bij thuiskomst te wachten om opgegeten te worden? Jawel, een heerlijke taart, gebakken door de man des huizes!


4 opmerkingen:

  1. Leuk verslag Cindy. Tof dat je wat andere accenten brengt over onze leuke dag. Als volgers onze beide verslagen lezen hebben ze de ideale weergave van een toffe, gezellige dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tof dat je samen Els er naartoe ging.Zelf vond ik de foto styling ook leuk om te doen en heb spijt dat ik die stempel tas niet gedaan heb.Mijn verslagje lees je hier: http://ikmaakhetzelfnu.blogspot.be/2014/09/diy-fashion-fair.html

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke beurs he, en wat heb je een prachtige tas gescoord!!

    BeantwoordenVerwijderen