zaterdag 15 november 2014

Nieuw creaboek: creatief met bedelzangtradities

Bijna is hij er: het creaboek waaraan ik ook een bijdrage mocht leveren! Het boek is een initiatief van erfgoedcel kERF.

In onze regio (de Kempen) zijn er heel wat verschillende bedelzangtradities zoals Driekoningen, Nieuwjaarke Zoete, enz. Voor dit project gingen enkele lokale creatieve bloggers (zoals ook o.a. de creazusjes) aan de slag met deze tradities.  Klassieke knutseltechnieken en recepten uit grootmoeders kookboek werden in een modern jasje gestoken. Het boek zal binnenkort binnen de betrokken gemeentes verkrijgbaar zijn.

Eén van de patronen dat ik voorbereidde voor het boek was helaas te lang om op te nemen in deze publicatie. Natuurlijk wil ik het wel graag delen! Binnenkort mogen jullie het patroon op deze blog verwachten. Een superdeluxe Driekoningen-spaarpot!

Wil je graag bij de lancering van het boek aanwezig zijn? Dat kan in de bib van Geel. Op woensdag 10 december wordt het boek voorgesteld. Het programma is interessant voor groot en klein:
14.00u: voorstelling boek
14.30u: zingzak knutselen voor kinderen tussen 5 en 12 jaar
Er wordt afgesloten met een receptie en een verrassing.
Inschrijven kan via bibliotheek@geel.be.

Voor leerkrachten uit het basisonderwijs werden binnen dit bedelzangproject educatieve pakketten uitgewerkt. De lessen zijn bedoeld voor kinderen uit het derde en vierde leerjaar en kunnen gratis gebruikt worden. Je vindt alles terug op deze website.

Bovendien kan je ook meedoen aan de Grote Kempense Zangchallenge. De gemeente met de meeste deelnemers wordt dé Zanggemeente.

Hieronder vind je alvast enkele impressies van het boek. Ik ben erg blij dat ik hieraan kon meewerken. Een leuke ervaring! En ... laten we onze kinderen stimuleren deze mooie zangtradities in ere te houden!

4 opmerkingen:

  1. Een hele eer dat je een bijdrage mocht leveren aan dit boek. Ook leuke neveneffecten aan gekoppeld. Kijk uit naar die spaarpot. Nog niet gezien maar weet het nu al dat het origineel zal zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi om je bijdrage te kunnen leveren aan zo'n project dat er voor zorgt dat onze tradities niet vergeten worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben helemaal fan van die gehaakte kroon en de spaarpot is ook een prachtstuk! Tof om jou in het "echt" te leren kennen

    BeantwoordenVerwijderen