vrijdag 24 april 2015

Mons Culturele Europese Hoofdstad: deel 1

Tijdens de paasvakantie moest ik er eens uit. Waarom eens niet naar Mons? Jaren geleden bezochten we Lille toen deze stad zich culturele hoofdstad mocht noemen. Best fijn om eens een andere, ietwat onbekende stad te leren kennen. Dat bleek ook in Mons zo te zijn. Een oude, niet zo grote, gezellige stad met heel vriendelijke mensen!


En originele straatnamen


Om de stad te ontdekken, volgden we het parcours van de kunstinstallaties die opgesteld staan ter gelegenheid van Mons 2015. Op deze manier zagen we een groot deel van Mons op een originele manier. Een selectie van de vele foto's vind je hier:

drie menhirs - Maarten vanden Eynde

Spread your wings - Filip Gilissen

Eén van de favorieten van de kinderen:
Luiaards - Elodie Antoine

La Chaumière, een reproductie van een lemen huisje in de Borinage

Biografias - Alicia Martin

Very expensive - Julia Wlodkowski

Hell'O Monsters


Door de straten Mons kom je stukken zin tegen, aangebracht op de grond of de muur. Waar de zin nog niet klaar was, werd de oplettende wandelaar alvast verwittigd op wat nog komen zou!Heel wat ramen, muren en etalages werden verfraaid met grappige scènes of brachten een boodschap.
Behalve de Mons 2015 installaties deden we uiteraard nog meer leuks in deze stad. Maar daarover meer in deel 2.3 opmerkingen:

 1. Interessant verslag. Een stad waar je op het eerste zicht misschien niet naartoe zou gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Cindy,

  Ik trok onlangs zelf ook naar Mons en maakte een gedetailleerde reisgids voor de stad. Misschien ook interessant voor jouw lezers?
  Je vindt hem hier:
  http://wonderfulwanderings.com/nl/mons-belgie-reisgids/

  BeantwoordenVerwijderen