vrijdag 9 september 2016

Een stier aan de muur

In juni ging ik in Eindhoven op zoek naar de boekenwinkel Van Piere, met op de benedenverdieping Coffeelovers. Supergezellig is het daar! Een uitstekend aanbod aan boeken gecombineerd met heerlijke koffie's. Wat moet dat nog meer zijn?


Ik werd er blij verrast door het boek Animal heads van Vanessa Mooncie.Het is een Engelstalig haakboek met grote en kleine dierentrofeeën om te haken. Nu ik het boek eindelijk kon inkijken, was ik overtuigd: het ging mee naar huis!

Ik koos als eerste project de stier. Hij zou bij ons in de woonkamer komen te hangen. De hele zomer ben ik eraan bezig geweest. Ik kan niet zeggen dat het makkelijk was. Zowel de uitgeschreven tekst als de schema's had ik echt wel nodig om te weten hoe ik alles maken moest. Nadat alle onderdelen klaar waren, heb ik nog een halve dag nodig gehad om alles netjes aan elkaar te naaien. Een hele klus, maar hij oogt mooi aan onze muur!


In het boek werd een combinatie gemaakt van twee verschillende soorten zwarte wol. Dat heb ik niet gedaan omdat ik moeilijk twee soorten van dezelfde dikte vond. Het effect van twee soorten wol is mooier maar ik ben best tevreden met mijn versie.
De neusring vind ik echt geweldig. Hij is gemaakt van een oude gordijnring, omhaakt met gouddraad.De haren op de kruin werden apart gehaakt en op het hoofd genaaid. Ik vind het een zeer geslaagde steek!Wie ook eens wil langsgaan bij Coffeelovers in Eindhoven: hier vind je hun FB pagina met alle info.

5 opmerkingen:

 1. Toevallig ben ik vandaag voor het eerst bij boekhandel van piere geweest. Boeken genoeg. Ik vind je Stier heel mooi geworden. Ik heb het boek ook en zou heel graag de zwaan maken maar het lijkt me zo een gigantisch project dat het me wat afschrikt!
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel tof. En dat het een uitdaging werd dat mag wel voor een ervaren haakster als jij, niet ? Gelukkig heb je er geduld voor gehad en volgehouden om hem af te krijgen want deze is heel leuk geworden. Ah, dat adresje in Eindhoven ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geloof onmiddellijk dat het een enorme klus was, maar dan heb je ook wel wat. Hij ziet er echt super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mega werk, zo te zien! Je mag trots zijn op je trofee.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, hij is prachtig!!! Ik heb dit boek ook gekocht en de stier is mijn volgende project. Hij is echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen